Прокуратурата поиска задържане под стража за Петър Кърджилов. Според обвинението той

...
Прокуратурата поиска задържане под стража за Петър Кърджилов. Според обвинението той
Коментари Харесай

Прокуратурата поиска постоянен арест за Петър Кърджилов

Прокуратурата изиска задържане под стража за Петър Кърджилов. Според обвиняването той има друго сходно висящо произвеждане, както има и действителна заплаха да извърши друго закононарушение, предава Би Ти Ви

Като част от доказателствените материали са разпити на очевидци и видеотехническа експертиза. Съдът не одобри настояването на юристите за вербален разпит на други очевидци на случката. Защитникът юрист Арександър Кашъмов сподели, че такова висящо произвеждане няма, а изказванието е очернящо Кърджилов. Той заподозря зла умисъл във фабрикуването на очевидно погрешни условия, съобщени от някой обиден очевидец.

" СЕГА " ПРИПОМНЯ

Петър Кърджилов беше арестуван преди два дни на  " Орлов мост "  след битка сред него и стара дама при палатковия лагер на протестиращите. Бившият PR на община " Младост ", когато неин кмет беше Десислава Иванчева, заля с вода жената, до момента в който тя даваше изявление за NOVA. Кърджилов плисна вода от бутилка в лицето й и й се разкрещя  " Марш от тука! ". Присъстващите на мястото служители на реда му сложиха белезници и го водиха.

След случая дамата уточни, че желала да покаже истинските лица на митинга. Протестиращ пък беше безапелационен, че случилото се е провокация, така като възрастната жена цял час обикаляла Орлов мост и псувала недоволстващите, размахвайки бастуна си. Това е провокирало по-острата реакция на задържания малко по-късно мъж. „ Госпожата ни псува и ни замеря с бастун. Не съм използвал алкохол. Боли ме! Няма причина за ареста. Документите ми са в палатката, желаят да ме отведат без документи “, сподели Кърджилов преди да бъде откаран от полицията. Жената също беше отведена от органите на реда. 

Почти незабавно реагира прокуратурата, която разгласи, че по отношение на Кърджилов  " се води и друго наказателно произвеждане, отново за осъществени от него предходната година хулигански дейности в постройката на Специализирания углавен съд, като все още делото не е завършило и се намира в правосъдната фаза на процеса ". Става дума за негови дейности и думи след присъдата на първа инстанция против Десислава Иванчева. Тогава той реагира прочувствено и на висок звук твърдеше, че прокурорите са мафия. 

Веднага след случая протестиращите оповестиха, че цялата работа е направена от " подбудител, изпратен от ГЕРБ, за да стане скандал, да се отклони вниманието от исканията им - незабавна оставка на държавното управление на Бойко Борисов и на основния прокурор. " Моля да спрат да ги изпращат тези провокатори, тъй като провокациите няма да им се получат. Ние ще седим тук, до момента в който те си подадат оставката. Ние не бием баби. Мирни сме и призоваваме към мирни митинги ", оповестиха те. От ГЕРБ пък дадоха специфична конференция, с цел да разгласят, че дамата не била техен член.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР